Moldova este pe locul cinci în Europa după numărul accidentelor rutiere. De la începutul anului, în ţară au fost înregistrate peste 1.800 de accidente, 185 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte aproape 2.200 au fost rănite, transmite 24.md.

Aproximativ patru mii de şoferi au fost documentaţi în stare de ebrietate la volan. Recent, Consiliul Naţional pentru Securitatea Circulaţiei Rutiere a decis aplicarea unor pedepse mai aspre pentru şoferii care urcă beţi la volan şi care încalcă limitele de viteză.

Modificările ar urma să fie făcute la Codul Contravenţional şi Codul Penal, relatează Moldova 1. Care sînt principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere în Republica Moldova?

Unii conducători auto sînt de părere că şoferii care urcă băuţi la volan ar trebui penalizaţi mai dur. Poliţia spune că nu tolerează şoferii nedisciplinaţi şi în stare de ebrietate la volan şi că va întreprinde în continuare măsuri pentru pedepsirea celor care nu respectă legea.

Uniunea Conducătorilor Auto este de părere că pentru a preveni astfel de cazuri, tinerii ar trebui informaţi încă din şcoală despre riscurile nerespectării regulilor de circulaţie. „În prezent majoritatea şoferilor nu au scaunul auto pentru copii, conducătorii nu îşi pun centura de siguranţă, vorbesc la telefon în trafic”.