Moldova va coopera mai strâns cu Bulgaria şi Turcia în domeniul comerțului. Asupra acestui fapt s-a convenit în cadrul întrevederilor ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, cu miniștrii de externe ai Bulgariei, Daniel Mitov, și Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, în cadrul sesiunii ministeriale a Consiliului Europei de la Sofia.

Potrivit unui comunicat emis de MAEIE, în cadrul întrevederii cu omologul bulgar a fost efectuat un schimb de opinii referitor la principalele subiecte ale agendei relaţiilor bilaterale şi examinată oportunitatea organizării unei runde de consultări moldo-bulgare axate pe problematica integrării europene.

De asemenea, oficialii au reconfirmat interesul pentru impulsionarea cooperării economice bilaterale, fiind apreciate pozitiv rezultatele activităţii Comisiei interguvernamentale moldo-bulgare pentru cooperare economică, care a avut loc în martie curent la Sofia.

Ministrul Daniel Mitov a reiterat disponibilitatea Bulgariei de a sprijini Moldova în implementarea programului de reforme prevăzut în Acordul de asociere cu Uniunea Europeană.

În discuția cu ministrul Mevlüt Çavuşoğlu a fost reconfirmat interesul reciproc în dezvoltarea ulterioară a relațiilor de cooperare dintre cele două țări, inclusiv în cadrul organizațiilor internaționale. Un accent special a fost pus pe necesitatea impulsionării schimburilor comerciale în baza Acordului de liber schimb între cele două țări, care urmează să intre în vigoare după ratificarea acestuia de către partea turcă.

Părţile au convenit asupra convocării în viitorul apropiat a celei de-a 8-a ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-turce de cooperare economică.