Un moldovean a fsot prins de polițiștii de frontieră din cadrul punctului de trecere ”Aeroportul Internațional Chișinău” cu un pașaport românesc falsificat. Cazul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, în fluxul de călători pregătiți pentru a ieși din țară cu un avion de pe cursa ”Chișinău-Londra”.

Polițiștii de frontieră au identificat un bărbat de 40 de ani, locuitor al mun. Chișinău, care s-a legitimat în baza unui pașaport românesc falsificat. Inspectorii de frontieră au luat decizia de a verifica minuțios pașaportul. În rezultat, a fost scos la iveală faptul că documentul prezenta semne vădite de falsificare ale datelor personale.

Pașaportul a fost ridicat și transmis spre expertiză, iar cazul este în continuare cercetat de către Poliția de Frontieră. Dacă va fi găsit vinovat, moldoveanul riscă până la 5 ani de privațiune de libertate.

Pe parcursul anului 2016, polițiștii de frontieră au documentat 564 persoane care au apelat la metoda de falsificare a documentelor de călătorie, dar și a actelor pentru mijlocul de transport, pentru a trece frontiera de stat, fiind ridicate spre expertiză 604 documente.