Moldovenii stabiliţi cu traiul în California cer autorităților să deschidă o secție de votare la Los Angeles.

Aceștia au lansat o petiţie online prin care cer deschiderea unei secţii de votare la Los Angeles, scrie independent.md.

„Noi cerem ca CEC să deschidă o secţie exteritorială de vot în oraşul Los Angeles, din SUA. Suntem cetăţeni ai Republicii Moldova cu drept de vot, protejat de Constituţie. Locuim în statul California. Cea mai apropiată secţie de vot în turul 1 a fost în oraşul Sacramento, care se află la câteva ore de drum cu maşina. În timp ce Constituţia RM garantează dreptul nostru la vot şi ne permite să plecăm de la serviciu ca să votăm, angajatorii noştri din SUA nu sunt obligaţi să ne ofere timp pentru a vota. Iată de ce, pentru a ne asigura dreptul constituţional la vot şi a ne oferi o posibilitate rezonabilă de a ne exprima votul, este imperativ ca CEC să deschidă o secţie de vot în oraşul Los Angeles”, se arată în petiția moldoveniilor.

Petiţia poate fi semnată online pe pagina: petitieonline.com.

Amintim că la scrutinul de duminică moldovenii de peste hotare au stat minute bune la secțiile de votare, din cauza cozilor formate, în timp ce alții au parcurs sute de km pentru ași exercita dreptul constituțional.