Un tânăr de 24 ani, originar din raionul Hînceşti, a fost reţinut de poliţiştii sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind bănuit de furt în proporţii considerabile.

Potrivit victimei, care s-a dovedit a fi un locuitor al Capitalei, în rucsac se aflau mijloace financiare şi alte bunuri de preţ în valoare totală de peste 36 000 lei, fiind lăsat fără supraveghere pe o bancă în curtea unui bloc de locuit din strada N. Testemiţeanu.

Acţiunile bănuitului au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate în curte, care au fost utile poliţiştilor în cadrul procesului de investigaţii. Incidentul a avut loc la începutul lunii curente, când bănuitul a observat rucsacul lăsat fără supraveghere şi a profitat de lipsa proprietarului, fugind într-o direcţiei necunoscută.

Individul s-a pricopsit cu bani în sumă de 1 500 lei, 100 euro, un laptop de model “Apple”, precum şi alte lucruri de preţ. În acest context poliţiştii urmează să ridice bunurile furate de la un amic de-al bănuitului, iar potrivit acestuia banii ar fi fost deja cheltuiţi.

Tânărul este cercetat penal pentru furt şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

VIDEO