Jurnalistul Nicolae Negru este de părere că în campania pentru referendumul de revocare a primarului suspendat Dorin Chirtoacă, PPDA a făcut jocul partidelor pro-ruse. Astfel, Negru explică îndemnul liderului formațiunii, PPDA, către oameni de a face alegerea „de sine stătător”.

.nastase
„În compania partidelor pro-ruse poate fi inclus și PPDA, care, formal, a lăsat alegătorii să decidă „de sine stătător şi în ce mod vor acţiona pe 19 noiembrie: vor participa sau nu la referendum, vor vota pro sau contra”, dar în realitate a pus umărul la desfășurarea referendumului.
„În eventualitatea unui referendum realizat, anume cei cu boicotul vor fi primii la depunere de… candidaturi”, a ironizat Andrei Năstase, trădându-și astfel adevărata atitudine față de boicot, confirmată și de comportamentul activiștilor PPDA, care au chemat direct chișinăuienii și în mass-media, și pe rețelele sociale să meargă și să voteze pentru demiterea lui Chirtoacă”, a scris Nicolae Negru într-un editorial pentru Ziarul Național.
În opinia lui Negru, prin acest gest, Năstase a dat în vileag colaborarea camuflată pe care o are cu PSRM și președintele Igor Dodon.

„Dacă ne amintim și de relațiile pe care le-au avut liderii Platformei DA, PSRM și PN în perioada protestelor, de disponibilitatea cu care a acceptat Năstase ideea de a înăbuși „țambalul integrării europene” și de a alunga „tricolorul românesc”, „eroarea” de duminică nu mai pare întâmplătoare”, a subliniat Nicolae Negru.