Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, vrea ca partenera sa de proteste, Maia Sandu, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, să fie cercetată penal, alături de foștii ei colegi din PLDM, care au votat acordarea garanțiilor de stat pentru BEM, Banca Socială și Unibank.

Platforma Demnitate și Adevăr a îndemnat procurorii să inițieze urmărirea penală în privința mai multor reprezentanți din Guvernele Leancă și Gaburici, care au votat pentru acordarea garanțiilor de stat celor trei bănci cu probleme. Printre cei nominalizați sunt Iurie Leancă, Anatol Arapu, care deținea funcția de ministru al Finanțelor, Oleg Efrim, pe atunci ministru al Justiției, toți colegi din PLDM ai Maiei Sandu, care deținea atunci funcția de ministru al Educației.

Chiar dacă nu i-a rostit numele direct, se pare că, subtil, Năstase o murdărește pe Maia Sandu și o acuză indirect de complicitate cu alți colegi de atunci din PLDM.

Deși Maia Sandu a negat de mai multe ori că a votat pentru acordarea creditelor de urgență, ea a fost nevoită să recunoască, după ce au fost făcute publice stenogramele care confirmă acest lucru.
Iar Andrei Năstase, care cere anchetarea tuturor beneficiarilor din fraudele de la Banca de Economii, a uitat să-i menționeze că primii hoți de la BEM sunt proprietarii Jurnal TV și ai Platformei DA, Victor și Viorel Țopa, condamnați în Moldova.