Partidul Demnitate și Adevăr va renunța, cel mai probabil, la propriul candidat la funcția de deputat, la alegerile din circumscripția 38 (Hâncești). O va face ca urmare a unor presiuni mari, care vin din Germania, inclusiv de la reprezentantul unei fundații politice (cunoscut în cercurile de la Chișinău), informează în exclusivitate Telegraph.md.

Surse noastre din cadrul PPDA ne-a anunțat că presiunile se fac direct asupra candidatului anunțat de PPDA, Mihai Druță, care locuiește în Italia, dar și asupra lui Andrei Năstase. Majoritatea membrilor din organele de conducere a PPDA, dar și organizația teritorială din Hâncești, insistă în continuare pe lansarea propriului candidat. Ei cred că o nouă cedare în fața Maiei Sandu va pune eticheta de veșnic perdant pentru Andrei Năstase și va afecta grav viitorul lui politic.

Aceleași surse ne-au mai spus că reprezentanții PPDA sunt foarte supărați pe modul Maiei Sandu de a șantaja mereu partidul condus de Andrei Năstase. “Noi am înghețat înfometați în stradă, luptând împotriva lui Plahotniuc, iar roadele le culege acum Maia Sandu și hipsterii ei, care au stat la cald pe Facebook”, ne-a spus revoltată sursa din cadrul PPDA.

Anunțul oficial privind renunțarea la propria candidatură ar putea fi făcut în această săptămână.