Președintele Nicolae Timofti va participa la funeraliile Reginei Ana a României. Astfel, șeful statului va merge mâine la Sinaia, acolo unde astăzi, din Elevația, va fi dus trupul neînsuflețit al Reginei Ana, scrie 24h.MD.

Sicriul cu trupul Reginei va fi depus o zi în sala tronului în holul de onoare de la Castelul Peleș și apoi încă o zi în sala tronului de la Palatul Regal din București.

În ziua de marţi, 9 august, la ora 15.15, sicriul cu corpul neînsufleţit al Reginei Ana va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat cu maşina la Castelul Peleş. Evenimentul se va desfăşura în prezenţa Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi a Familiei Regale, a reprezentanţilor instituţiilor statului şi a membrilor Casei Majestăţii Sale Regelui. Publicul nu va avea acces la eveniment, transmite Casa Regală a României.

De marţi, 9 august 2016, ora 17.00, până miercuri, 10 august 2016, ora 18.30, corpul neînsufleţit al Reginei va fi aşezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş. În acest timp, Custodele Coroanei şi Familia Regală vor fi prezenţi la Sinaia.

De menționat că președintele Timofti a decretat zi de doliu național pentru 13 august, zi în care va fi înmormântată Regina Ana.