Compania Air Moldova anunță că, cu începere de la 6 martie, va lansa zboruri directe spre Tel-Aviv, cu o frecvență de două ori pe săptămână, în zilele de miercuri şi duminică, informează un comunicat al companiei aeriene.

Zborurile vor fi efectuate cu o aeronavă de tip Airbus 320, iar prețurile pentru aceasta cursă încep de la 99 euro într-o direcție, cu toate taxele inclus, notează sursa citată de Moldpres.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în anul 2017, un număr de 22 861 cetățeni ai Statului Israel au traversat frontiera de stat a Republicii Moldova, dintre care 12 937 au beneficiat de serviciile companiilor aeriene pe rute cu escală. Israelul se află pe locul 11 în topul țărilor a căror turiști sau excursioniști s-au cazat în structurile de primire turistică colectivă din Moldova, mai arată statisticile oficiale.

Numărul moldovenilor care muncesc în Israel este impunător, dacă luăm în considerare volumul transferurilor bănești efectuate prin bănci în favoarea persoanelor fizice. Conform Băncii Naționale a Moldovei, remiterile din Israel în anul 2017 s-au ridicat la 205 milioane de dolari SUA, ceea ce reprezintă 17.1 la sută din totalul transferurilor. Israelul ocupă poziția a doua la acest capitol după Federația Rusă, care a deținut anul trecut o pondere de 33.6 la sută (402.63 milioane de dolari) din total.

În prezent, Air Moldova operează zboruri directe spre 30 destinaţii din Europa şi Asia, inclusiv Atena, Barcelona, Bologna, Bruxelles, București, Dubai, Dublin, Florenţa, Frankfurt, Geneva, Istanbul, Larnaca, Lisabona, Londra, Krasnodar, Madrid, Milano, Moscova, Paris, Roma, Veneția, Verona, Viena, Sankt-Petersburg și Torino la care se adaugă cursele sezoniere – Antalya, Corfu, Tivat, Zakynthos și Sharm-el-Sheikh.