Liderul PPDA, Andrei Năstase, este suspectat de faptul că ar acoperi schemele fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Deputatul socialist Grigore Novac a ajuns la această concluzie, după ce a constatat că unii funcționari din anturajul fostului fruntaș democrat fac parte din staff-ul electoral al candidatului ACUM la funcția de primar al Capitalei.

“Năstase încearcă să ne convingă că el e cel mai mare luptător cu Plahotniuc. Dar de când e ministru de interne nu am văzut nicio descoperire a schemelor lui Plahotniuc – despre Năstase striga când o făcea pe protestatarul. Mă gândesc. Nu cumva Năstase acoperă schemele lui Plahotniuc? Asta ar explica și faptul că oamenii lui Plahotniuc acum sunt lângă Năstase. Lucrurile arată așa de parcă Năstase a moștenit ceea ce critica la Plahotniuc”, a scris Grigore Novac, într-un articol publicat pe blogul său.

Deputatul socialist își exprimă îndoiala și față de așa-zisele capacități manageriale a lui Andrei Năstase, demonstrate în perioada în care a deținut funcția de ministru al Afacerilor Interne.

“Cu biografia lui Năstase, cu talentul lui de a cumpăra mașină de un milion de lei după ce nu a lucrat și nu a câștigat niciun leu ani de zile – ar putea candida la primar în Frankfurt? Da dacă nemții ar vedea cum ministrul lor de interne instalează cruci în minister, atunci când pe drumurile se produc zilnic dezastre, de parcă ar fi război – ce ar face ei cu ministrul?”, se întreabă Grigore Novac.

Grigore Novac se referă și la acuzațiile recente, lansate de Dorin Chirtoacă, la adresa lui Andrei Năstase. Amintim că ultimul s-a referit astăzi la scandalul privind implicarea liderului PPDA în falimentarea companiei de stat AIR Moldova, în urma căruia Moldova a pierdut suma de 7 milioane de euro.

“Dar sumele de 7 milioane de euro și 1 milion de euro, care Chirtoacă le menționează sunt bani mari. Chirtoacă trebuie să se laude mai puțin cu lista “succeselor” lui la primărie, că dacă mă apuc – într-o oră îi fac o listă de metru cu ceea ce el nu a făcut. Dorine – ieși la o plimbare pe Ștefan cel Mare – vezi suprafața asfaltată pe timpul tău. Și povestește-ne ceva despre “standarde europene. Mă uit eu la voi băieți și înțeleg că voi ați făcut afacere din “integrarea europeană și unionism”. Valorile voastre europene se măsoară în euro. În milioane”, conchide Grigore Novac.

Sursa: today.md