Cel puţin 59 de cadeţi au fost ucişi şi alţi 117 au fost răniţi grav când mai multe persoane înarmate au deschis focul în Academia de Poliţie din oraşul Quetta, în sud-vestul ţării, au anunţat marţi autorităţile citate de Reuters.

Circa 200 de cadeţi se aflau în Academie în momentul producerii atacului, ce a durat cinci ore, iar unii dintre ei au fost luaţi ostatici.

Forţele de poliţie, militare şi paramilitare au ajuns la Academie la 20 de minute după începerea atacului. Ministrul de Interne din provincia Baluchistan, Mir Sarfaraz Bugti, a precizat că a fost vorba de cinci sau şase atacatori.

Un fotograf Reuters aflat la faţa locului a văzut cum autorităţile au scos cadavrul unui adolescent din clădire, despre care au spus că era unul dintre atacatori, ucis de forţele de securitate.

Nimeni nu a revendicat deocamdată atacul, dar un comandant militar din provincie, generalul Sher Afgun, a declarat că discuţiile telefonice interceptate între atacatori sugerează că făceau parte din gruparea teroristă Lashkar-e-Jhangvi.

Lashkar-e-Jhangvi, care îşi are originea în centrul provinciei Punjab, nu este la primul atac din Baluchistan. Militanţii săi vizează de regulă minoritatea şiiţilor Hazara.

Nu este clar ce motiv ar fi avut gruparea să atace Academia de Poliţie.