Angajații Serviciului Vamal au prevenit alte două tentative de scoatere ilegală din țară a bunurilor nedeclarate, posesorii cărora au optat pentru Coridorul Verde. În cadrul verificărilor, vameșii au depistat o armă pneumatică și aproximativ 8 000 de țigarete, care nu au fost declarate organului vamal conform prevederilor legale.

Arma pneumatică a fost descoperită în după-amiaza zilei de ieri  de către vameșii de la Sculeni, care, acționând în baza analizei de risc au supus verificărilor in autoturism condus de către un cetățean român, în vârstă de 49 de ani. Aceasta se afla în sertarul scaunului șoferului.

Conform procedurii, arma a fost ridicată și transmisă spre expertiză, iar persoana urmează a fi atrasă la răspundere în conformitate cu  legislația în vigoare.

Câteva ore mai târziu, inspectorii din tura de serviciu de la postul vamal Leușeni, asistați de patrupeda Donna, au depistat în roata de rezervă a unui autoturism 7 880 de țigarete mărcile ”Hilton” și ”Rothmans”, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Bunurile aparțineau conducătorului autovehiculului, un moldovean în vârstă de 22 ani, care, actualmente, este documentat conform art. 278 alin. (10) CC al RM și urmează să achite o amendă în cuantum de 3 000 de lei.