Pe parcursul zilei de marţi, 8 noiembrie, angajaţii S.A. „Apă-Canal Chişinău” au fost instruiţi privind funcţionarea unei autospeciale combinate, procurată în rezultatul desfăşurării Licitaţiei internaţionale privind livrarea maşinilor şi mecanismelor specializate, transmite 24H.MD.

Aceasta este prima autospecială de capacitate mare livrată, din cele două prevăzute, care va fi utilizată pentru exploatarea reţelelor de canalizare cu diametrul de peste 300 mm.

Noul mecanism va facilita activitatea specialiştilor întreprinderii, prin automatizarea procesului de lucru. Fiind deja testat în teren, în timp scurt va fi utilizat în activitatea propriu-zisă.

În situaţia când tehnica utilizată la moment are o vechime medie de peste 20 de ani, noile mecanisme, care vor completa parcul auto al întreprinderii pe parcursul anului curent, fiind achiziţionate în cadrul Programului de Investiţii Prioritare, finanţat de BERD şi BEI, vor spori eficienţa operaţională a întreprinderii şi diminua costurile de intervenţie.