Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii, a participat la reuniunea Consiliului miniştrilor Afacerilor Externe al Organizaţiei pentru democraţie şi dezvoltare economică GUAM, care a avut loc la Hamburg, în marja celei de-a XXIII reuniuni a Consiliului ministerial al OSCE.

Potrivit Serviciului de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE, în cadrul evenimentului a fost abordat un spectru larg de teme, îndeosebi consolidarea cooperării politice, economice şi sectoriale în cadrul GUAM, dezvoltarea zonei de liber schimb în statele membre GUAM, precum şi extinderea cooperării cu alte organizaţii şi state. Totodată, agenda discuţiilor a cuprins şi adoptarea unor decizii importante cu privire la crearea unui nou grup de cooperare în domeniul tineretului şi sportului şi aprobarea bugetului pentru anul următor.

La finele reuniunii viceministrul Lilian Darii a mulţumit preşedinţiei azere pentru activitatea desfăşurată şi a felicitat Georgia cu prilejul preluării preşedinţiei anuale a GUAM.