O familie germană a călătorit în Rusia pentru a cere azil insistând că nu se mai simt în siguranţă în ţara lor din cauza fluxul de imigranţi, informează Daily Mail.

Carola Grisbach, 51 de ani, şi soţul ei Andre, 45 de ani, şi cele două fiice ale celor doi au mers în decembrie anul trecut până în Moscova cu o dubă Volkswagen pentru a scăpa de „dictatura germană”.

De atunci şi până în prezent au rămas într-un hotel mic într-o pădure de lângă capitala Rusiei. Guvernul rus consideră ca Germania nu este o ţară în pericol şi nu le-au acordat azil germanilor.

„Nu credem că mai suntem în siguranţă în Germania sau că este un loc potrivit pentru a ne creşte copii. Când am plecat în decembrie 2015 nu am avut timp să ne organizăm, am plecat cu o viză de turist pentru a putea intra în ţară”, a spus Andre.

Ei s-au folosit de diferite tertipuri pentru a putea sta în ţara pe care nu vor să o părăsească. „Vrem să stăm şi să muncim. Nu vrem să profităm de stat. Pot să lucrez ca fermier, în construcţii sau ca translator. Voi fi fericit să muncesc de îndată ce guvernul rus mă va lăsa”, a mai spus el.

Nu prea mai au bani şi, potrivit lui Andre, se bazează pe bunătatea oamenilor pentru a putea supravieţui.

Printre motivele invocate pentru care a decis să părăsească Germania se numără: numărul tot mai mare de refugiaţi, lipsa democraţiei, dar şi „sexualizarea prematură” a copiilor.

„Societatea rusească este mult mai bună, iar Putin este un exemplu de lider de urmat. Statul german este corupt, iar Putin este mult mai democratic decât Merkel”, a mai declarat Andre, potrivit Business Magazin.