În scurt timp, în Republica Moldova ar putea să se lanseze un nou partid – „Mișcarea Populară de Integrare”. Despre aceasta a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, grupul de inițiativă a acestui nou partid, informează Curentul.

Potrivit viitorilor membri, va fi „o formațiune politică de tip nou, cu o nouă doctrină, cu oameni noi, cinstiți și binevoitori. Din popor, cu poporul, pentru popor!”.

Doctorul habilitat de la Academia de Științe a Moldovei, Victor Juc, a declarat că va fi un partid nu ancorat pe liderism, ci pe o echipă, care să fie capabilă să funcționeze, lucreze în teritoriu.

„Ne dorim să avem nuclee în fiecare unitate teritorial-administrativă de nivelul II. Există și un program care prevede unele aspecte ce țin de dezvoltare economică, politică, asigurarea securității, dezvoltarea culturală, probleme de politică externă. Fundamentele doctrinare le mai precizăm, deocamdată. Este nevoie de un partid care să reflecte interesele oamenilor, să fie în interesele oamenilor. Doar cu susținere un partid poate să aibă rezultate. Este o tentativă și vom vedea cum vom evalua”, a precizat Juc.

De menționat că, va fi o formațiune politică de centru-dreapta, de orientare pro-europeană, precum și de o apropiere graduală de România.