Elevii din liceele și gimnaziile din Republica Moldova pot opta începând din acest an pentru o nouă disciplină opțională. Este vorba despre cursul „Educație prin film” adresat elevilor claselor a V-XII-a din instituţiile preuniversitare.

Obiectivul acestei iniţiative în parteneriat cu OWH Studio și People in Need Moldova, și pentru care a fost elaborat și un Curriculum disciplinar aprobat de Ministerul Educației, este de a-i familiariza pe adolescenţi cu lumea filmului documentar şi implicit cu realitatea înconjurătoare, învăţându-i să aibă o gândire critică şi un orizont intelectual şi artistic mai larg.

În cadrul acestui curs, elevii vor avea ocazia să vizioneze filme educative care reflectă lumea de astăzi, filmul fiind un instrument prin care elevilor li se oferă experienţa unei trăiri emoţionale şi a comunicării cu ceilalţi, făcând schimb de opinii şi cultivând un grad mai înalt de înţelegere reciprocă.

De doi ani OWH Studio promovează filmul documentar ca metodă de predare în şcoli, organizând cinecluburi şcolare şi proiecţii de film, în peste 70 de instituții școlare din Republica Moldova.