De deszăpezirea capitalei se vor ocupa 10 autospeciale noi. Responsabilii de la Direcţia transport anunţă că a fost semnat contractul de cumpărare, iar jumătate din unităţile de transport ar urma să ajungă la Chişinău până la sfârşitul acestui an. Vehiculele sunt de producţie rusească şi au costat peste 16 milioane de lei.
Anterior, reprezentanţii întreprinderii Exdrupo, au declarat că, deşi, banii au fost alocaţi la sfârşitul lunii iulie, licitaţia a fost anunţată mai târziu, iar, din această cauză, noile autospeciale ar putea să nu ajungă la timp în Moldova, relatează trm.md.
„Autospecialele vor putea fi folosite multifuncţional, multianual, atât pe timp de vară, cât şi pe timp de iarnă, vara  la transportat asfalt, diferite materiale de construcţie care sunt utilizate în procesul de reparaţie a drumurilor, iar iarna la deszăpezire, vor avea lopata din faţă, peria şi două metode de salubrizare pe timp de iarnă”, a specificat Vitalie Butucel, șeful Direcției transport public al Primăriei municipiului Chișinău.