Un angajat al Poliției de Frontieră a R. Moldova a refuzat să primească mită de la o șoferiță din România, care a încercat să traverseze frontiera de stat, evitând controlul automobilului.

Incidentul a avut loc pe data de 13 ianuarie curent, în jurul orei 17:10, în Punctul de Trecere a frontierei de stat „Costești-Stânca”. Astfel, pe direcția auto-ieșire din R. Moldova, la controlul de frontieră s-a prezentat o femeie în vârstă de 37 de ani, originară din România, la volanul unui mijloc de transport de model „BMW” X6. În timpul verificărilor, angajatul PF a găsit 400 de lei moldovenești, strecurați printre documentele mașinii. Potrivit celor constatate de polițiștii de frontieră, banii erau destinați pentru favorizarea trecerii mai rapide a frontierei de stat, fără a efectua un control în automobilul dat.

Reieșind din materialele și probele acumulate, există o bănuială rezonabilă că a fost săvârșită infracţiunea prevăzută de art. 325 alin. (1) Cod Penal al RM – corupere activă. Dacă va fi găsită vinovată, persoana în cauză riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unităţi convenţionale. Cazul urmează a fi transmis organelor competente în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Poliția de Frontieră vine cu un apel către toate persoanele, participante în traficul transfrontalier, de a se conforma rigorilor legislației naționale și de a conștientiza urmările negative ale încercării de mituire a unui agent public.