Raiderul nr.1 în SCI are un comportament absent foarte suspect, în ultimele zile. Era de așteptat ca Platon, ca și amicul său de penitenciar, fostul premier Vlad Filat, să profite de schimbarea guvenării ca să revină în prim plan, prin poziționare în ”victimă inocentă” a regimului, acesta păstrează tăcerea. Presa pe care continuă să o hrănească și de după gratii laudă ”realizările” noii guvernări și caută cu înverșunare ”păcatele” celei vechi. Și doar Platon tace. Și tăcerea raiderului are o justificare. Veaceslav Platon nu pierde speranțe că va ieși de după gratii, cu ajutorul noii guvernări. Nici timp nu pierde.
Surse bine informate ne-au comunicat că oamenii lui Veaceslav Platon au luat legătura cu reprezentanți ai fiecărei dintre cele trei componente ale noii majorități parlamentare. Mesajul este scurt și simplu – cine îl scoate din închisoare, primește 5 milioane de dolari.
Urmează acum să vedem deputați sau miniștri din ce partid – PAS, PPDA, PSRM vor aduce în atenția opiniei publice ”condițiile inumane” de detenție ale ”victimei vechiului regim”, Veaceslav Platon. Atunci va fi clar cine va ”construi democrația” cu finanțări generoase din banii furați de la Banca de Economii.
Amintim că Veaceslav Platon a fost condamnat, în total, la 25 de ani de închisoare pentru furturi din sistemul bancar al țării și încercare de a corupe gardienii. O investigație a portalului zeppelin.md a demonstrat că ”furtul miliardului” este o operațiune pusă la cale de către serviciile speciale rusești, cu mâinile lui Platon, care avea drept scop blocarea parcursului european al Moldovei și instaurarea haosului în țară.