În marja reuniunii informale a miniştrilor afacerilor externe ai ţărilor Parteneriatului Estic care se desfăşoară la Erevan, Andrei Galbur, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Johannes Hahn, comisarul pentru politica europeană de vecinătate şi negocierile de extindere.

În cadrul discuţiei înaltul oficial european a apreciat acţiunile întreprinse de autorităţile moldoveneşti în vederea implementării agendei europene de reforme, un indicator concludent în acest sens fiind şi decizia Boardului FMI de a aproba Acordul cu Republica Moldova. Astfel, UE va declanşa procedura de debursare a asistenţei prevăzute pentru anul curent.

Salutând angajamentul ireversibil al ţării noastre pe calea integrării europene, reiterat de ministrul Galbur, inclusiv în contextul rezultatului alegerilor prezidenţiale, Comisarul Hahn a reiterat interesul şi deschiderea Uniunii Europene pentru continuarea unei cooperări susţinute cu Republica Moldova şi extinderea acesteia către noi domenii, în baza progresului de implementare a reformelor prevăzute în Acordul de Asociere.