Comisia de preselecție a candidaților la funcția de procuror general se va mai întruni o dată pentru a analiza informațiile apărute în spațiul public, despre persoanele selectate, și pentru a-și reevalua decizia, a anunțat ministrul Justiției, Olesea Stamate, pe Facebook, transmite 24h.md.

„Lucrările comisiei nu sunt terminate și lista scurtă nu a fost remisă către Consiliul Superior al Procurorilor”, a subliniat ministrul Justiției.

Olesea Stamate mai notează că nu poate garanta că lista scurtă a candidaților va fi modificată, deoarece membrii comisiei sunt independenți în deciziile lor. Ea a subliniat că nu se poate opera cu zvonuri și informații nefondate, astfel că datele vor fi verificate.

Patru candidați au fost selectați de comisia constituită de Ministerul Justiției. Este vorba despre procurorul Veaceslav Soltan, doi foști procurori Oleg Crîșmaru și Alexandr Stoianoglo, care este și fost deputat al Partidului Democrat, și avocatul Vladislav Gribincea, președintele Centrului de Resurse Juridice. Față de unii dintre ei au apărut, ulterior, suspiciuni de lipsă de integritate.

CSP urmează să aleagă un candidat, pe care îl va propune spre aprobare șefului statului.