În urma defecțiunilor tehice care au avut loc ieri la postul TV8, în timpul transmisiunii emisiunii „Politica”, compania Moldtelecom a venit cu mai multe precizări. Potrivit operatorului, problema fost localizată în studioul postului TV, iar echipa tehnică a TV8 a fost anunțată despre acest lucru. Mai mult, în timpul transmisiunii echipamentele Moldtelecom au funcționat corespunzător, fără să provoace pierderi de semnal.

„Joi, 2 noiembrie, în intervalul orelor 21.47 – 23.34 au fost înregistrate cazuri de distorsiuni de imagine la difuzarea canalului TV8, care au fost declanșate de echipamentele tehnice aflate în sediul televiziunii. Pentru concretizare, vom prezenta toate detaliile tehnice relevate obținute în urma verificărilor efectuate.

Echipamentele și conexiunile Moldtelecom, care asigură transmisiunea semnalului de la studio-ul canalului TV8 către abonați, au funcționat corespunzător excluzând posibile pierderi de semnal”, anunță compania.

Totodată, compania a localizat sursa pierderii semnalului care a provenit din studioul TV8. Echipa tehnică a postului a fost anunțată de această probleme, însă specialiștii TV8 au menționat că vor putea oferi detalii despre problemă abia pe parcursul zilei de azi.

„Suplimentar, în momentul apariției distorsiunilor de imagine, echipele de specialiști tehnici Moldtelecom au intervenit și s-au implicat pentru a asigura transmisiunea de bună calitate a imaginii. În acest scop, în momentul apariției distorsiunilor de imagine, s-a încercat de mai multe ori de a lua legătura cu responsabilii tehnici de la studio-ul TV8 pentru a identifica sursa problemei, care în urma verificărilor interne a fost localizată în studioul canalului TV8. Ca răspuns, responsabilii au menționat că vor putea veni cu detalii despre problema dată doar pe parcursul zilei următoare”, se mai spune în declarația Moldtelecom.