Antrenorii de sport moldoveni care doresc să-și perfecţioneze competențele profesionale au posibilitatea de a participa la cursurile de instruire din Leipzig, care au loc regulat şi durează cinci luni, informează 24h.MD.

Pe durata şederii, participanţilor li se va oferi o bursă care acoperă cheltuielile de trai (inclusiv cazarea şi asigurarea). Participarea este, astfel, cu excepţia cheltuielilor de călătorie, gratuită.

Cursurile au loc în limba germană cu traducere într-o limbă străină (engleză, franceză, spaniolă sau arabă). Pentru a putea participa la curs, cunoştinţele de limbă germană sau cea de-a doua limbă în care este tradus cursul trebuie să fie la un nivel foarte înalt.

Alte condiţii de participare sunt studii superioare finalizate în domeniul sportului, experienţă de mai mulţi ani în calitate de antrenor/învăţător de educaţie fizică/coordonator sportiv/consultant sportiv la disciplina de curs, precum şi să aibă experienţă proprie la disciplina de curs (nu se referă la cursul sport pentru persoanele cu dizabilităţi). Participanții trebuie să aibă până la 40 de ani şi o formă fizică foarte bună.

Tipurile de sport incluse sunt: baschet, sport pentru persoanele cu dizabilităţi, fotbal, handbal, judo, sport de menţinere, atletică uşoară, înot, tenis de masă şi volei.

Menționăm că în fiecare an sunt oferite patru cursuri, care se desfăşoară în mod paralel, în limba germană cu traducere în limbile engleză, franceză, spaniolă sau arabă. Dacă la momentul în care doriţi să participaţi la cursuri lipsește disciplina dorită de dumneavoastră sau este oferită în limba pe care dumneavoastră nu o cunoaşteţi, vedeţi care e oferta pentru anul viitor, deoarece limbile şi disciplinele se schimbă din an în an.

Începînd cu anul 1964, la universitatea din Leipzig sunt instruiţi antrenori din străinătate, iar din 1991 programul este susţinut de Ministerul Federal al Afacerilor Externe. Programul are drept scop nu doar instruirea profesională, ci şi crearea unei reţele de antrenori.

Dosarele trebuie depuse cu aproximativ 5 luni înainte de începerea cursului. Ambasada poate oferi persoanelor interesate mai multă informaţie privind participarea la acest curs.