După 25 de ani în care cafeaua era considerată posibil cancerigenă, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a dezmințit această informaţie. Asta pentru că nu a fost găsită nicio legătură între cafea şi anumite tipuri de cancer.

Tot ce au putut demonstra reprezentanţii OMS, după peste 500 de studii făcute despre cafea, este că băutura nu este vinovată de apariţia cancerului de ficat, col uterin, pancreas, sân şi prostată.

Mai mult, unii specialişti sugerează: cafeaua băută cu moderație te poate proteja de cancerul de colon.

Nu şi în cazul altor tipuri de cancer, aşa cum oamenii de ştiinţă nu au dovezi pertinente. Totuşi, băuturile fierbinţi au fost asociate unui risc probabil de cancer de esofag, din cauza temperaturii înalte.

Specialiştii ne avertizează să preparăm cafeaua la o temperatură de 90 – 95 de grade Celsius şi să o consumăm după ce s-a răcit puţin.