După o pauză de doi ani, reuniunea Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova va avea loc la Chişinău, pe 22 iunie, transmite 24h.MD.

Potrivit agendei, în cadrul şedinţei vor fi discutate subiecte referitoare la nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu UE şi a Zonei de Comerţ Liber Aprofundat şi Comprehensiv, precum şi proiectele concrete de cooperare în plan parlamentar şi de sprijin din partea Parlamentului României.

Totodată, vor fi puse în discuţie aspecte ce ţin de reforma justiţiei în Republica Moldova, implementarea proiectelor de interconectare energetică între Republica Moldova şi România, perspectivele de dezvoltare pentru mediul de afaceri românesc în Moldova, proiecte legate de domeniul educaţiei şi tineret.

La finalul şedinţei, parlamentarii vor semna Declaraţia celei de-a cincea Reuniuni a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova.

Amintim că ultima reuniune a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova a avut loc în iunie 2014, la Bucureşti.