Prim-ministrul Pavel Filip a cerut Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și Ministerului Sănătății să colaboreze strâns cu instituțiile de resort din Turcia în vederea acordării ajutorului necesar și a asigurării unui tratament  adecvat concetățeanului nostru rănit în atacul terorist de la Istanbul, din noaptea de 31 decembrie 2016 spre 1 ianuarie 2017, dar și a sprijinului necesar familiei acestuia.

Pavel Filip a menționat că autoritățile moldovene se află în comunicare permanentă cu instituțiile responsabile din Turcia și a primit asigurări de la omologul său turc că se fac toate eforturile necesare pentru susținerea cetățeanului moldovean rănit.

Premierul a subliniat că Republica Moldova condamnă cu fermitate acest act sângeros şi este solidară cu autorităţile Republicii Turcia în lupta împotriva terorismului.

“În numele Guvernului Republicii Moldova exprim sincere condoleanţe poporului turc. Vă rog să transmiteţi compasiunea noastră profundă atât familiilor îndurerate, cât şi celor răniţi, cărora le urăm însănătoşire grabnică şi deplină”, se spune în mesajul semnat de șeful Cabinetului de miniștri.