Sistemul educațional în raionul Dubăsari este bine organizat. Această concluzie a împărtășit-o premierul Pavel Filip, în cadrul vizitei de astăzi în satul Doroţcaia, raionul Dubăsari, transmite 24h.MD.

Prim-ministrul a vizitat liceul și grădinița din localitate și a purtat discuții despre problemele pe care le întâlnesc instituțiile de învățământ și despre necesitățile oamenilor în acest sens.

 „Sistemul educațional este unul prea important pentru Republica Moldova. Personal, sunt convins că dezvoltarea unui stat se axează pe trei piloni de baza: supremația legii, infrastructura dezvoltată și sistemul educațional. Cea mai mare bogăție a Republicii Moldova sunt oamenii, iar factorul decisiv de producție sunt cunoştinţele”, a menționat Pavel Filip.

Premierul a vorbit despre programul de activitate al guvernului, a enunțat acțiunile care au fost întreprinse pentru stabilizarea situaţiei financiare şi sociale, precum și planurile de viitor, pentru a asigura oamenilor condiții bune de trai acasă, creând locuri de muncă și venituri decente.

În cadrul discuțiilor au fost abordate un șir de subiecte importante pentru sistemul educaţional, cum ar fi: accesul copiilor la instituțiile de învățământ, extinderea infrastructurii de care dispun școlile și grădinițele în cazul în care numărul de copii este în creștere, alocarea resurselor financiare, precum și organizarea odihnei de vara pentru copiii din localitate.

Oamenii au apreciat eforturile guvernului și rezultatele obținute în ceea ce privește salarizarea cadrelor didactice și alimentaţia copiilor în instituţiile de învăţământ.

Menționăm că, începând cu anul 2001, în liceul din Doroțcaia își fac studiile elevii din satul Doroţcaia și din oraşul Grigoriopol.