Premierul Pavel Filip a precizat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că regretă decizia deputaţilor ruşi de a condamna legea anti-propagandă adoptată la Chişinău şi a spus că documentul nu este unul împotriva Rusiei, ci vine să securizeze spaţiul informaţional din Republica Moldova.

Potrivit lui Filip, declarația adoptată ieri de către Duma de Stat a Federaţiei Ruse, nu face bine relațiilor bilaterale.

„Vreau să scot în evidență că această lege anti-propagandă nu este o lege anti-Rusia, este o lege pro-R. Moldova. Este o lege prin care Republica Moldova este obligată să-și securizeze spațiul informațional”, a opinat premierul, citat de Moldpres.

El a specificat că nu mai este un secret că Federația Rusă intervine inclusiv prin canalele sale informaționale în suportul unor partide pro-ruse din Moldova şi a precizat că autorităţile de la Chişinău au fost tolerante şi nu au adoptat legi care interzic în totalitate posturile rusești, aşa cum au procedat alte ţări din regiune.

„Noi nu am făcut măsuri așa cum au făcut alte țări prin care au interzis în totalitate posturile rusești, noi am interzis doar emisiunile politice și analitice”, a adăugat Filip.

Prim-ministrul s-a arătat nemulţumit de reportajele făcute recent de unele posturi rusești despre Republica Moldova. „Nu cred că v-a plăcut în ce lumină a fost arătată Moldova și nu cred că trebuie să fii un bun cunoscător pentru a vedea că lucrurile au fost denaturate și nu a fost o prezentare obiectivă, chiar pornind de la cifrele statistice, vorbind de exporturi. Eu m-am mirat să aflu că 80% din exporturi merg pe piața rusă. Eu cunosc că 65% din aceste exporturi merg pe piața UE”, a conchis Filip.