Prim-ministrul Pavel Filip susține că proiectul de țară pentru care și-a asumat responsabilitatea este integrarea europeană, “un proiect în care vrem ca toți cetățenii Republicii Moldova să trăiască bine aici, într-o țară construită în baza valorilor europene”, scrie moldpres, citat de 24h.MD.

Pavel Filip a afirmat în cadrul unei emisiuni televizate că era conștient de situația dificilă în care se afla țara, în momentul în care a preluat guvernarea, dar a avut și are încredere că acest demers va fi unul de succes. “Noi avem un singur plan de acţiuni care se numeşte Integrare Europeană și în această direcție se înscriu și acţiunile întreprinse de Guvern pînă acum”, a subliniat premierul.

Șeful Cabinetului de miniștri a precizat că foaia de parcurs stabilită cu partenerii europeni a fost cea mai bună soluție, după ce la Bruxelles exista o dezamăgire legată de promisiunile neîndeplinite ale Moldovei. “Atunci cînd am mers la Bruxelles am zis că nu vreau să ne credeţi pe baza promisiunilor pe care le facem, ar fi mai bine să ne stabilim nişte angajamente puse pe hîrtie şi să fim judecați prin realizarea acestor angajamente”, menționează Pavel Filip.

Premierul a mai subliniat că “astăzi avem peste 70% de acțiuni realizate din foaia de parcurs, iar în următoarele săptămîni vor mai fi aprobate cîteva proiecte şi sînt sigur că vom realiza această foaie de parcurs”.

De asemenea, premierul Filip este convins că acordul cu FMI va debloca și finanțările celorlalți parteneri care susțin dezvoltarea Moldovei. “Sînt sigur că pe parcursul lunii august vom primi împrumutul de la Bucureşti, vom avea deblocaţi banii de la Banca Mondială, aproximativ 45 de milioane dolari, și tot aici vorbim și de banii de la Uniunea Europeană, în sumă de 45-50 milioane euro. Aceşti bani avem siguranţa că îi vom primi în acest an”, susține șeful Executivului de la Chișinău.