Prim-ministrul Pavel Filip a participat la evenimentul consacrat celebrării a 5 ani de activitate a Asociației Businessului European (EBA) în Republica Moldova.

În discursul rostit cu această ocazie, Premierul a transmis felicitări membrilor Asociaţiei, urându-le o activitate fructuoasă şi plină de idei inovative în continuare. „Cu trei ani înainte ca Moldova să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană a fost creată această asociaţie. Acest eveniment este unul simbolic pentru că voi sunteţi cei care aţi simţit necesitatea ca valorile europene să fie aduse în business-ul din ţara noastră”, a menţionat Pavel Filip.

Totodată, şeful Cabinetului de miniştri a mulţumit conducerii Asociației Businessului European pentru implicarea activă în activitatea Consiliului Economic de pe lângă Prim-ministru, care reprezintă o platformă eficientă de comunicare între autorităţi şi comunitatea de business.

Prezent la eveniment, Pirkka Tapiola, şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, a remarcat rolul important pe care-l are EBA în realizarea măsurilor de îmbunătăţire a mediului de afaceri din Republica Moldova, subliniind că spiritul european se simte bine în ţara noastră.

Asociaţia Businessului European are drept scop susţinerea racordării economiei și legislației naționale la standardele UE, precum și promovarea valorilor europene și a celor mai bune practici de management în afaceri în comunitatea antreprenorială din Republica Moldova.