Partidul Democrat a convocat astăzi cel de-al optulea congres al formaţiunii. În cadrul evenimentului, premierul Pavel Filip a multumit tuturor pentru încrederea acordată atunci când a fost desemnat premier. De asemenea, prim-ministrul a venit cu două vești bune pentru R. Moldova.

„Dragi colegi, stimaţi invitaţi, mă bucur să vă revăd, să ne privim în ochi mulţumiţi, pentru că toţi care şi unde aţi activat, aţi dat tot ce e mai bun. A fost un an greu, dar vreau să mulţumesc tuturor pentru încerederea pe care mi-aţi acordat-o atunci când am fost înaintat în funcţia de premier al ţării.

A fost un an dificil pentru Moldova, aş cataloga activitatea noastră prin prisma primei vizite, dar şi a ultimei vizite efectuate la Bruxelles, dar şi prin prisma întrevederilor pe care le-am avut cu partenerii externi şi cei ai FMI.

Vreau să vă spun că nu fiecare formaţiune şi-ar fi asumat această responsabilitate de a guverna Moldova. La început de an, Moldova era într-un blocaj de finanţare din exterior, acum finalizăm acest an cu încrederea restabilită din partea parternerilor externi, cu banii deblocaţi de la UE.

Vreau să vă aduc două veşti bune: anul acesta până la sfârşit s-au acumulat 500 milioane de euro, bani pentru proiecte şi cea de a doua veste este că am reuşit să deblocăm finanţări pentru anul viitor.

În acest an, PDM a obţinut cele mai multe funcţii din istoria formaţiuni, doar că pentru noi nu a fost şi nu este scopul de a deţine o funcţie, ci e important ca aceste funcţii sunt cel mai important instrument pentru a schimba lucrurile în R. Moldova.

Îmi doresc ca în 2017-2018 deja să nu mai gestionăm crize, ci să dezvoltăm Republica Moldova”, a precizat Filip.

24H menţionează că aproximativ 1.000 de delegați din toate raioanele țării, membri ai Partidului Democrat din Moldova, s-au reunit în această dimineață în Chișinău, la Congresul VIII al formațiunii.

Alături de Partidul Democrat din Moldova, la eveniment participă și invitați din partea altor partide politice, reprezentanți ai mediului academic și cultural, precum și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău.

Punctul principal pe agenda congresului de astăzi este alegerea noii conduceri a PDM – președintele partidului, prim-vicepreședintele și Consiliul Politic Național. De asemenea, în cadrul întrunirii se va adopta noul statut al partidului și va fi votată rezoluția politică a PDM.