Colaboratorii punctului de trecere a frontierei Leușeni au avut parte astăzi de o surpriză. Premierul Pavel Filip a efectuat o vizită inopinată pentru a vedea cum are loc procesul de traversare a frontierei de stat în perioada sărbătorilor de iarnă.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, prim-ministrul a discutat cu colaboratorii Poliției de Frontieră, Serviciului Vamal, dar și cu persoanele care își așteptau rândul pentru a traversa frontiera de stat. Premierul i-a întrebat de cât timp așteaptă în vamă și cum apreciază atitudinea angajaților punctului vamal de trecere. Premierul s-a interesat, de asemenea, care sunt problemele cu care se confruntă vameșii și polițiștii de frontieră, dar și care sunt propunerile lor pentru fluidizarea traficului.
În cadrul discuțiilor și a inspectării proceselor, au fost identificate mai multe constrângeri, printre care: activitățile improprii efectuate de angajații punctului vamal, necesitatea optimizării procedurilor de verificare, blocarea frecventă a softului, numărul insuficient de lucrători și alte aspecte organizaționale. Rezolvarea acestor probleme ar permite traversarea mai operativă a frontierei și ar reduce esențial rândurile în vamă.

Filip i-a îndemnat pe colaboratorii postului vamal să aibă un comportament respectuos și adecvat față de cei care trec frontiera de stat, întrucât aceasta va contribui la rezolvarea problemelor pe care cetățenii le întâmpină în acest proces.

Potrivit premierului, asemenea vizite inopinate vor avea loc în viitorul apropiat și la alte posturi vamale din țară.

fi;ip_2 filip_1 filip_3 filip_4 filip_5 filip_6 filip_7 filip_8 filip_9 filip_10 filip_11 filip_12 filip_13 filip_prima vama