Guvernul proeuropean de la Chişinău nu va permite nimănui să anuleze Acordul de Asociere cu UE. Declaraţia a fost făcută de premierul Pavel Filip pentru Associated Press după ce marți preşedintele ţării, Igor Dodon, a declarat la Moscova că procedura de denunțare a documentului va putea fi iniţiată după următoarele alegeri parlamentare, când speră că socialiştii vor deţine majoritatea în legislativ.

Premierul califică declaraţiile făcute de Igor Dodon drept provocări politice, iar Constituția nu-i permite președintelui țării să facă astfel de afirmații sau să ia decizii privind Acordul de Asociere.

Premierul a criticat şi declaraţiile lui Dodon cu privire la aprofundarea colaborării cu Uniunea Eurasiatică. Oficialul crede că şi în acest caz, statutul lui Dodon nu-i permite să facă asemenea promisiuni.

Interviul premierului Pavel Filip a fost preluat de multe instituții media străine între care New York Times, The Washington PostDaily Mail, ABC News, ReutersSFGate și Fox NEws.

Menționăm că ieri, președintele țării Igor Dodon a făcut o serie de declarații controversate la Moscova privind cursul țării, între care vrea anularea Acordului de Asociere cu UE, despre care acesta a spus că „a fost semnat în grabă”.