Relațiile dintre Republica Moldova şi Statul Qatar în domeniile comercial-economic, investiţional și umanitar au fost principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii de ieri a premierului Pavel Filip cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Qatar în Republica Moldova, Mohammed  Bin Mohammed Ali-Maliki.

Potrivit unui comunicat de presă, oficialii au remarcat dinamica pozitivă a cooperării bilaterale. De la deschiderea misiunii diplomatice în Statul Qatar volumul schimburilor comerciale bilaterale a crescut de la 72,6 mii dolari la 329, 6 mii dolari la nivelul anului trecut.

Referindu-se la dezvoltarea şi consolidarea relațiilor economice dintre cele doua țări pe viitor, premierul a subliniat utilitatea promovării active a oportunităților de afaceri, inclusiv prin organizarea forumurilor și misiunilor de afaceri, ce ar facilita stabilirea contactelor de business directe.

”Noi suntem preocupați de atragerea investitorilor străini în țara noastră, care să dezvolte proiecte competitive, de impact economic major. De aceea, cunoscând potențialul investițional al Statului Qatar, dorim să vedem cât mai mulți investitori din aceasta tara în Moldova”, a spus Pavel Filip.

La rândul său, Ambasadorul Statului Qatar a vorbit despre simplificarea procedurii de acordare a vizelor pentru cetățenii qatarezi, care doresc sa viziteze Republica Moldova, fapt ce va permite mărirea fluxului de turiști și de oameni de afaceri din această țară.

Totodată, diplomatul a dat asigurări că va contribui la intensificarea dialogului, în următoarea perioadă, pentru a identifica și promova toate oportunitățile de cooperare bilaterală.

În încheierea întâlnirii, premierul a dat asigurări că Executivul va oferi tot suportul necesar pentru facilitarea contactelor de business.