Partidul Democrat din Moldova a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală în care cere instituției să-l sancționeze pe candidatul din partea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, pentru mai multe încălcări ale legislației electorale, transmite 24h.MD.

Astfel, în contestația depusă, PDM îi acuză pe reprezentanții lui Andrei Năstase de distribuirea pliantelor  denigratoare la adresa PDM și a prim-vicepreședintelui PDM Vlad Plahotniuc, cu scopul de a afecta imaginea candidatului democrat Marian Lupu în campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

Mai mult, această activitate denigratoare a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr a fost notată inclusiv în raportul nr. 3 din 5 octombrie al Misiunii Promo-LEX de Observare a Alegerilor Președintelui din 30 octombrie 2016.

De asemenea, în contestația depusă de PDM se acuză faptul că Andrei Năstase a demarat campania electorală cu mult timp înaintea datei de 30 septembrie și că a condus un proces ilegal de colectare de semnături.

PDM cere CEC să constate încălcările legislației electorale de către reprezentanții concurentului electoral Andrei Năstase, să interzică difuzarea pliantelor denigratoare la adresa PDM și să aplice candidatului PPDA sancțiunile legale conform Codului Electoral.

Partidul Democrat din Moldova consideră că multe dintre acțiunile lui Andrei Năstase și ale oamenilor săi înveninează climatul electoral din țară. Aceste „suflete murdare” introduc în societatea noastră sentimente profund negative, care creează clivaje între cetățeni și în genere fac mult rău Moldovei.