Partidul Democrat din Moldova (PDM) pare să se confrunte cu probleme grave pe interior. Formațiunea s-ar confrunta cu un scandal intern de proporții, care ar putea duce la scindarea atât la nivel național, cât și în Parlament, scrie deschide.md citând surse interne de la democrați.

Potrivit portalului de știri, în PDM s-au format acum patru grupuri. Acestea se împart în oamenii fostului și actualului lider al formațiunii, dar și al președintelui de onoare, Dumitru Diacov.  Este vorba despre grupul „Filip”, „Diacov”, „Andronachi-Nichiforciuc” și „Candu”.

Deschide.md mai scrie că în această săptămână sau săptămâna viitoare, un grup de deputați PDM care nu susțin ideea colaborării cu PSRM ar putea să anunțe părăsirea atât a fracțiunii parlamentare, cât și a partidului.

Aceleași surse mai afirmă că componența numerică a celor patru grupări din PDM s-ar putea schimba de la o zi la alta, deoarece mai sunt unii deputați democrați care încă nu s-au alăturat niciunei tabere. Asupra acestora, potrivit surselor, s-ar face presiuni din partea conducerii formațiunii.

Probleme în PDM au început odată cu abandonarea formațiunii de către fostul lider Vladimir Plahotniuc, anunțat în căutare de autoritățile moldovenești. Plecarea lui Plahotniuc a divizat partidul în mai multe tabere. În formațiune au rămas oameni care continuă să mai apere interesele fostului lider în detrimentul intereselor actualului președinte al formațiunii Pavel Filip. La rândul său, Filip a afirmat că nu discută de mult timp cu Plahotniuc. Acesta a declarat pentru presa de la Chișinău că ultima discuție pe care a avut-o cu fostul său camarad a fost în lunile iunie-iulie a anului trecut, imediat după ce Plahotniuc a fugit din Republicii Moldova.