Partidul Democrat din Moldova dă startul a două campanii de amploare. Una din ele va fi sub sloganul „Împreună suntem mai puternici” și va promova beneficiile pe care le aduce Uniunea Europeană, cetățenilor din Moldova. Aceasta se va desfășura pe parcursul lunii septembrie

Potrivit unui comunicat al partidului, „PDM înțelege că este nevoie de a pune accentul pe proiecte și beneficii concrete în locul unui discurs pro-european declarativ. Cel mai important aspect  ține de ridicarea nivelului de trai al cetățenilor care trebuie să ajungă la standardele de viață europene. Campania va folosi toate formele de promovare și comunicare cu cetățenii din întreaga țară. Menționăm că, la desemnarea pentru a candida la funcția de Președinte al Republicii Moldova, liderul PDM Marian Lupu a subliniat că drumul de viitor al Moldovei este drumul European”.

Cea de-a doua campanie va aduce în prim plan o dezbatere la nivel național între politicieni și oameni, pentru a identifica soluții care să le facă viața mai ușoară cetățenilor. Astfel, va fi pus la dispoziția tuturor site-ul www.nouapolitica.md, unde toți sunt invitați să-și exprime părerile cu privire la actualul sistem politic din Moldova, dar și să facă recomandări constructive.

E de menționat că lansarea site-ului www.nouapolitica.md, dar și dezbaterile publice în teritoriu, fac parte din proiectul mai amplu al PDM vizând reforma în politică, proiect anunțat la începutul lunii august de către prim-vicepreședintele PDM Vlad Plahotniuc.