Conform informației oferite de angajații Inspectoratului Național de Patrulare implicați în serviciu pe traseele naționale, la moment pe multe drumuri din țară deplasarea este îngreunată din cauza condițiilor meteo, însă blocaje de circulație rutieră nu există.

Inspectoratul Național de Patrulare specifică că, în ultimele 24 de ore, în procesul supravegherii traficului rutier au fost implicate 142 de echipaje de patrulare și 225 de inspectori, intervenția cărora a fost solicitată de circa 45 de șoferi aflați în dificultate.

Tot în această perioadă, pe întreg teritoriul țării au fost înregistrate 98 de accidente rutiere, în urma cărora 12 persoane au suferit diferite traumatisme, iar o persoană a decedat.

Inspectoratul Național de Patrulare recomandă șoferilor pentru o călătorie în siguranţă să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum și să atragă o atenție deosebită la pietoni.

Totodată, INP recomandă pietonilor să se angajeze în traversare doar după ce s-au asigurat că o pot face în condiții sigure .