În ultimele zile, Publika.md a prezentat mai multe probe VIDEO care demonstrează că Igor Dodon este un agent rus, misiunea căruia este de a duce până la capăt aşa-numitul “Plan Kozak” de federalizare a Republicii Moldova. 

În primul filmuleţ, publicat de site-ul nostru, se arată cum şeful informal al PSRM, Igor Dodon, a cerut, la insistența Moscovei, ca liderul PDMVlad Plahotniuc, să accepte federalizarea Moldovei. Dodon a venit cu aceste solicitări la sediul democraților, în data de 7 iunie. Din proba video prezentată de Publika.md, se vede că discuțiile au avut loc la ora 12:18. De fiecare dată, când Igor Dodon prezenta o cerinţă faţă de PDM, acesta explica că “aşa vrea Dmitri Kozak”.

CITEŞTE ŞI: PROBĂ VIDEO: Igor Dodon a insistat pe federalizarea Republicii Moldova

Ulterior, Publika.md a intrat în posesia unui alt video, în care Igor Dodon spune că Rusia promite să închidă dosarele penale pe numele lui Vlad Plahotniuc după ce semnează acordul de federalizare a țării. Tot aici, Dodon şi Plahotniuc discută despre candidaţii la funcţia de premier. 

CITEŞTE ŞI: PROBĂ VIDEO 2: Igor Dodon promite că Rusia va închide dosarele penale pe numele lui Plahotniuc după ce semnează acordul de federalizare a țării

În aceeaşi zi, moldoveniii au aflat că Igor Dodon primeşte de la ruşi, lunar, până la un milion de dolari pentru ca să pună în aplicare planul lui Kozak. 

Într-o altă înregistrate video, Igor Dodon îi spune lui Vlad Plahotniuc despre faptul că primea între 700 de mii şi  1 milion de dolari pe lună de la ruși, dar că de la 1 aprilie finanțarea a fost oprită. Dodon l-a întrebat pe vicepremierul rus Dmitri Kozak, în data de 6 iunie, ce să facă mai departe, având în vedere finanțarea. La rândul său, Kozak i-ar fi promis că va vorbi cu Vlad Plahotniuc, ca să-i dea lui Dodon bani pentru partid. Acesta a reprodus discuția la temă cu Kozak.

CITEŞTE ŞI: PROBĂ VIDEO 3: Igor Dodon spune câți bani primea, lunar, din Rusia, pentru PSRM: 600-700 de mii de dolari, până la un milion

Igor Dodon şi presa afiliată acestuia au încercat să convingă publicul că înregistrările ar fi un fake. Dar O ltă înregistrare video demonstrează că la negocierile cu liderul PDMVlad Plahotniuc, era Igor Dodon. Din imagini se aude şi mai clar cum acesta spune că primeşte bani de la ruşi.

CITEŞTE ŞI: Igor Dodon nu mai poate să nege! IMAGINI VIDEO care confirmă că a participat la negocieri cu Vlad Plahotniuc şi a spus că ia bani de la ruşi

Ultima probă a fost publicată în data de 11 iunie. Igor Dodon dictează planul de federalizare a Republicii Moldova. Într-o discuție cu Serghei Iaralov, un apropiat al liderului PDMVlad Plahotniuc, Dodon explică pe puncte cum trebuie să fie formulată condiția federalizării țării. Acesta repetă de câteva ori că totul este coordonat cu Dmitri Kozak, iar prevederile exacte urmau să se conțină în anexa secretă la documentul de formare a alianței. 

CITEŞTE ŞI: PROBE VIDEO: IGOR DODON DICTEAZĂ PLANUL DE FEDERALIZARE A REPUBLICII MOLDOVA

 

După publicarea acestor înregistrări, mai multe voci l-au numit pe Igor Dodon trădător de ţară şi au cerut ca acesta să fie tras la răspundere.