Procurorii Anticorupție în comun cu angajații CNA au efectuat dis-de-dimineață percheziții la postul vamal Otaci. În urma  acțiunilor de urmărire penală au fost reținute 8 persoane: 3 colaboratori ai Serviciului Vamal, 4 angajați ai Poliției de Frontieră și un șofer. Informația a fost confirmată de reprezentantul Procuraturii Generale, Maria Vieru, pentru portalul deschide.md.

„Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul coruperii pasive, comise de mai multe persoane, cu estorcare de bani. Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală, au fost reținute 8 persoane: 3 colaboratori ai Serviciului Vamal, 4 angajați ai Poliției de Frontieră și un șofer”, a spus Maria Vieru.

Potrivit sursei, un șofer acumula câte 200 de lei de la pasageri pentru a urgenta trecerea controlului vamal și al poliției de frontieră.

Vom reveni cu detalii.

Precizăm că pe 30 septembrie, douăzeci şi opt de angajaţi ai punctelor vamale Tudora şi Palanca au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, fiind bănuiţi de corupere pasivă. Este vorba despre inspectori vamali, şefi de ture, şefi de post, dar şi şeful şi adjunctul Biroului Vamal Bender.