Vinurile moldovenești au obținut anul trecut 673 de medalii la concursurile internaționale, un număr record, scrie wine-and-spirits.md, informează MOLDPRES.

Numărul distincțiilor de care au beneficiat vinurile din Republica Moldova ar putea să fie și mai mare, dacă luăm în considerare faptul că nu toți producătorii au prezentat datele solicitate de Biroul Național al Viei și Vinului. Lideri privind numărul de medalii sunt companiile Fautor, Vinăria Purcari și Chateau Vartely. Printre competițiile internaționale în cadrul cărora produsele vinificatorilor moldoveni au fost apreciate foarte înalt se numără Pistonul de Aur, România, Mundus Vini Spring Tasting și Berliner Wien Trophy, ambele din Germania, Concours International de Lyon, Franța, London Wine Competition și multe altele. 100 medalii au fost cucerite la concursul Black Sea Region Wines &Spirits Contest, organizat la Chișinău sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului.

Participarea la concursurile internaționale și locale a fost sponsorizată de Biroul Național al Viei și Vinului și Proiectul Ameliorarea Competitivității din Moldova, finanțat de USAID și Ambasada Suediei.

În anul 2017, succesul vinificatorilor moldoveni a fost reconfirmat cu 382 de medalii.

Sursa: Moldpres