Partidul Socialiştilor Europeni (PES), unul dintre cele mai puternice grupuri politice din Uniunea Europeană, salută desemnarea liderului Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Potrivit unui omunicat al Partidului Democrat, într-un mesaj lansat astăzi, 3 septembrie, PES exprimă aprecierea pentru candidatura lui Marian Lupu, care deja a demonstrat o pledorie pro-uropeană fără echivoc în primul său discurs rostit după ce a fost desemnat de colegii democrați pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova la alegerile din 30 octombrie 2016.

„Salutăm desemnarea lui Marian Lupu drept candidat din parte Partidului Democrat din Moldova la alegerile prezidențiale din Moldova”, se menționează în mesajul Partidului Socialiștilor Europeni.

Relaţia strînsă dintre cele două partide a fost confirmată prin avansarea, în 2015, a statutului PDM de membru asociat al PES. Această colaborare evoluează într-un ritm constant, atât prin suportul acordat pe plan internațional, cât și prin relațiile bilaterale, care duc la fortificarea parteneriatului dintre Moldova şi UE.

Precizăm că ieri, 2 septembrie, CEC a înregistrat grupul de inițiativă care va colecta semnături în favoarea lui Marian Lupu care și-a început deja activitatea.