Compania germană Coroplast intenționează să creeze, în următorii ani, în jurul a 1.500 de locuri de muncă în Republica Moldova. Valoarea planificată a investițiilor este de aproximativ 10 milioane de euro. Anunțul a fost făcut în cadrul unei întrevederi dintre prim-ministrul Pavel Filip și reprezentanții companiei Coroplast, informează 24h.MD.

Premierul a vorbit despre pașii următori pentru îmbunătățirea în continuare a mediului de afaceri și facilitarea investițiilor străine în țara noastră.

„Avem nevoie de o economie dezvoltată pentru a face investiții publice și sociale, astfel încât cetățenii să aibă o viață mai bună. Suntem conștienți că, pentru a fi o țară dezvoltată economic, trebuie să atragem investiții, iar pentru aceasta trebuie să fim atractivi”, a spus Pavel Filip.

Investitorii germani au apreciat deschiderea autorităților față de potențialii investitori.

Reprezentanții companiei au menționat că, în urma analizei pieţelor și a cadrului normativ de reglementare a activității de întreprinzător din statele din Europa de Est, compania a găsit Moldova atractivă pentru investiții.

Dialogul a vizat, de asemenea, și funcționarea Consiliului Economic, care reprezintă o bună platformă de comunicare și colaborare între autorități și mediul de afaceri. În context, Pavel Filip a subliniat că această structură reprezintă un spațiu pentru comunitatea de business în care își face auzite problemele cu care se confruntă și vine cu propunerile necesare pentru a elimina barierele existente.

La prima etapă, investitorii germani sunt axați pe realizarea proiectului investițional în Căușeni. Se preconizează construcția unei hale de producție cu o suprafață totală de aproximativ 8,500 m2  pentru producerea de cablaje și injecție din mase plastice. Coroplast are drept scop livrarea produselor către producătorii de cablaje din Moldova și de peste hotare. Sectorul automotive din Republica Moldova este cel mai dinamic sector industrial, în care activează peste 7 mii de angajați.