Peste 2200 de tineri democrați din toată țara s-au reunit în satul Ivancea, raionul Orhei, la ultimul eveniment din cadrul ediției de anul acesta al Trofeului Democrației. Ieri seara, ei au fost vizitați de președintele PDM, Marian Lupu, președintele Parlamentului Andrian Candu, de președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, dar și de miniștri și deputați ai Partidului Democrat, se menționează într-un comunicat al PDM.

Liderii PDM i-au felicitat pe tinerii democrați cu ocazia Zilei Independenței, au arătat că aceștia reprezintă o forță care poate schimba viitorul Republicii Moldova și i-au îndemnat să se implice mai mult în procesul de modernizare a țării. ”Mă bucur că văd aici atâția tineri dornici să se implice, să schimbe lucrurile în bine și să contribuie, astfel, la dezvoltarea țării. Asta mă face să privesc cu încredere viitorul partidului nostru, dar mai ales al Republicii Moldova”, a menționat președintele PDM, Marian Lupu.

De asemenea, președintele PDM i-a felicitat pe tinerii democrați pentru ideea de a dedica ediția de anul acesta a Trofeului Democrației aniversării a 25 de ani de Independență. ”Prin această acțiune, se vădește încă o dată că PDM este un partid care ține la statalitatea noastră, se mândrește cu ea și este dispus să facă eforturi constante pentru consolidarea ei. Să păstrați cu toții în suflet Independența noastră națională, pentru că independența este libertatea oricărui neam”, a fost mesajul lui Marian Lupu către tinerii democrați.

Trofeul Democrației este o acțiune organizată anual, al cărei obiectiv este să consolideze echipa Tineretului Democrat, prin intermediul activităților sportive și de socializare. De asemenea, în cadrul acestor reuniuni o atenție aparte este acordată informării tinerilor democrați în legătură cu obiectivele politice și de guvernare pe care și le asumă PDM.

Ediția de anul acesta al Trofeului Democrației a cuprins 8 evenimente regionale la care au participat tineri democrați din câte 3-4 raioane ale țării. Aceste acțiuni au fost gândite să culmineze cu un eveniment de anvergură națională, într-o perioadă simbolică pentru Republica Moldova – marcarea celor 25 de ani de Independență.

În cadrul acestui ultim eveniment, care se desfășoară în perioada 26-28 august a.c., participă mai bine de 2200 de tineri din 40 de organizații teritoriale ale Tineretului Democrat. În cele trei zile au fost organizate mai multe competiții sportive: fotbal. volei, șah, dame, ridicarea greutăților, tragerea otgonului, arm wrestling, ștafetă. De asemenea, a fost organizat un flashmob inedit dedicat celor 25 de ani de la independența a Republicii Moldova, în care tinerii democrați s-au așezat pe poziții prestabilite pentru a scrie textul ”MOLDOVA 25 TD PDM”, iar imaginile cu acest text au fost filmate cu drona și distribuite prin intermediul rețelelor de socializare.