Veste bună pentru 622 de familii din Sîngera. Până la finele anului, acestea vor fi conectate la gaz. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook. Potrivit acestuia, mâine vor fi lansate lucrările de extindere a rețelei de distribuție a gazelor naturale în suburbia municipiului Chișinău.

„Implementarea proiectului vine în urma mai multor discuții ce le-am avut, de la începutul acestui an cu conducerea Moldovagaz. Mă bucur că împreună, astăzi, putem anunța despre acest proiect de amploare pentru cetățenii din Sîngera și ceea ce am discutat mergând de mai multe ori la fața locului, azi devine realitate”, spune Ceban.

Astfel, peste 9,5 milioane de lei se vor investi în extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale, proiectul fiind lansat la inițiativa primăriei Chișinău și urmează să fie realizat în parteneriat cu SA „Moldovagaz”, în conformitate cu Planul investițional „Chișinau-gaz” pentru anul curent.

„Lungimea totală a noului segment al rețelei va constitui 16 kilometri și va include gazoducte de presiune înaltă, medie și joasă. Într-un final, cei care au de câștigat sunt locuitorii”, a mai adăugat primarul.

Amintim că în urma unei alte colaborări cu Î.C.S ,,Premier Energy Distribution”, mai multe familii din Dobrogea au fost conectate la rețeaua de electricitate, asta după ce timp de 8 ani au stat fără lumină.