Rezultatele reformelor, implementate de Guvernul de la Chişinău sunt vizibile atât pe plan intern, cât şi pe cel extern. Totodată, relaţiile dintre ţara noastră şi Uniunea Europeană au evoluat foarte mult în ultima perioadă.

Declaraţia a fost făcută de șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, în cadrul unei şedinţe de lucru cu premierul Pavel Filip a consilierilor de nivel înalt, delegaţi de Comisia Europeană.

Prim-ministru le-a mulţumit experţilor pentru participarea activă în implementarea reformelor şi le-a spus că doreşte să aibă discuţii deschise şi foarte concrete privind problemele identificate în instituţiile de stat.

Experţii europeni, la rândul lor, au venit cu o serie de propuneri de măsuri concrete, ce pot fi luate pentru stabilizarea situaţiei în diferite sectoare.

26 de consilieri de nivel înalt au fost delegaţi în ţara noastră în cadrul proiectului „Misiunea Uniunii Europene de consiliere în politici publice pentru Republica Moldova” pentru a asista autorităţile în procesul implementare a prevederilor Acordului de Asociere.