Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a dezmințit din nou speculațiile potrivit cărora ar intenționa să devină prim-ministru și a dat asigurări că Pavel Filip este dorit în continuare de către Coaliția de Guvernare în acest post. Într-un interviu pentru ”Moldpres”, Plahotniuc a lăudat activitatea premierului, pe care l-a descris drept responsabil și profesionist.
”Premierul Pavel Filip este o surpriză chiar și pentru mine, care îl cunosc de foarte mulți ani. Întotdeauna am știut că e un om serios, muncitor, dar cu ocazia aflării lui în această funcție am descoperit și cât de bine organizat este, echilibrat, migălos și preocupat de rezultate și eficiență. Nu am vorbit niciodată despre cât de greu a fost să-l convingem să accepte funcția în 2016, nici despre cât de puțin își dorește el această funcție. Mulți au speculat că urmează să fie schimbat, că urmează să merg eu premier. Chiar și zilele trecute s-a insistat pe această teză falsă, dar nimeni nu știe ce lupte am dus ca el să accepte această funcție. Repet, noi l-am dorit și în continuare îl dorim în acest post înalt, fiindcă știe să fie profesionist și responsabil. Asta ca să înțelegeți cât de departe e realitatea de speculațiile care apar uneori. Iar când mai vedeți speculații de acest gen, să le treceți și prin astfel de filtre”, a declarat Vlad Plahotniuc pentru Moldpres.
Liderul PDM a vorbit și despre așteptările pe care le are de la noua formulă guvernamentală. Potrivit lui, noul Guvern are un singur obiectiv – acela de a fi cu adevărat Guvernul care îi reprezintă pe cetățeni, care îi ascultă și le rezolvă problemele.

”În jurul acestui obiectiv se va desfășura totul. Este, de fapt, continuarea misiunii începute încă în 2016. Vom ține Guvernul departe de ceea ce se întâmplă pe scena politică. Cine vrea lupte politice să se lupte cu mine și cu colegii din PDM, noi însă vom avea grijă ca Guvernul să aibă liniștea necesară ca să muncească eficient pentru oameni. Vom continua să mergem în teritoriu și să discutăm cu cetățenii, să transmitem Guvernului problemele lor, să cerem rezolvarea lor, să sprijinim politic soluțiile care apar”, a mai spus Vlad Plahotniuc.