Prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc, salută și se arată mulțumit de decizia Camerei de Licențiere privind închiderea casinourilor și sălilor de jocuri de noroc din țară. Acesta califică decizia drept o victorie a celor care au luptat împotriva acestor infracțiuni, menționând că în continuare acest domeniu va fi monitorizat și reglementat mult mai strict. Totodată, acesta anunță despre intenția sa de a combate încă o problemă gravă cu care se confruntă societatea, cea a consumului de droguri.

„Când am decis să mă implic în subiectul cazinourilor, am pornit așa cum am scris pe blog, de la istoria unei familii disperate, care nu își putea scoate copilul minor din patima jocurilor de noroc. Astăzi familia respectivă a obținut o victorie importantă, dar și alte asemenea familii alături de alți oameni, care au avut de suferit de pe urma activităților infracționale din acest domeniu”, a scris Plahotniuc pe pagina sa de facebook.

Potrivit acestuia, în continuare această activitate va fi strict reglementată, precum și vor exista modalități de control în ceea ce ține de amplasarea, plata impozitelor și respectarea interdicției privind accesul copiilor în astfel de localuri. Plahotniuc susține în aceste activități era implicat un grup infracțional format atât din agenți economici, dar și din funcționari publicit, care au încercat să fraudeze sistemul de licențiere, scopul final fiind câștigurile frauduloase.

„Aceşti indivizi nu doar că trebuie să plătească pagubele provocate statului, dar trebuie să răspundă în faţa legii şi pentru modul în care au încercat să-şi prelungească activitatea infracţională. La fel trebuie să răspundă în faţa legii şi funcţionarii care i-au ajutat”, a scris în această privință Vlad Plahotniuc pe blogul său.

Totodată, acesta anunță începutul lupte pentru combaterea altei probleme larg răspândite în societate – consumul de droguri, care potrivit lui Plahotniuc a ajuns la un nivel îngrijorător, deși despre aceasta nu se vorbește în public.

„Din păcate, acest fenomen este prezent tot mai tare şi în rândul copiilor. Un adult care pune droguri la dispoziţia unui copil distruge o viaţă, deci devine un criminal şi trebuie tratat ca atare. La fel şi funcţionarii din instituţiile de stat care, în loc să combată această crimă, protejează aceste reţele de traficanţi de droguri: ei trebuie găsiţi şi puşi la puşcărie. Avem drame devastatoare – părinţi care află că au copii care consumă droguri deja de câţiva ani, familii distruse, vieţi distruse”, a declarat acesta.

Prim-vicepreședintele PDM a ținut să transmită și un mesaj persoanelor implicate în astfel de activități criminale: „Numărătoarea inversă a început, e doar o chestiune de timp până vor fi prinşi. De timp scurt”, a scris Plahotniuc pe blogul său.